O zmrzlině

Zmrzlina - výroba a prodej zmrzliny

Jak děláme výrobky z čokolády, čokoládové tabulky, cukrovinky, bonbóny

Výroba zmrzliny

Vyrobit opravdu kvalitní zmrzlinu je skutečné umění. Tak, aby byla její chuť přiměřeně sladká a stálá, její textura správně krémová, lehká, ale ne příliš vodnatá, aby lahodně také vypadala a příliš rychle neroztávala. 

Poctivá zmrzlina se vyrábí z čerstvých surovin, bez použití chemických látek a s pečlivostí v každém kroku. Od výroby směsi, přes její zrání, mražení a šlehání až po uskladnění a distribuci. My používáme pro výrobu naší zmrzliny ty nejlepší, prověřené technologie a postupy.

Zapomeňte na dnes běžnou průmyslově vyráběnou zmrzlinu, plnou chemie. Od nás dostanete skutečnou, poctivou a nekompromisně kvalitní zmrzlinu s originálními kvalitními příchutěmi.

Zmrzliny vyrábíme pod dohledem zkušené šéf cukrářky Lucie Průšové která má cukrářskou praxi od roku 2000.

Roku 2012 byla jako šéf cukrář součástí teamu La Degustation Bohéme Bourgeoise, při získání 1 Michelin star. Nejen proto jsou naše čokolády dělány kvalitními postupy a z kvalitních surovin. Nejčastěji používáme k našim čokoládovým výrobkům čokoládu z továrny Domori nebo suroviny od firmy Agromontana. Zkušenosti z Francie a Itálie jsou samozřejmostí.

Zásadně používám kvalitní suroviny a kvalitní čokoládu. Žádné náhražky a standardně vylučuji veškeré konzervanty a umělá aditiva.
Lucie Průšová Cukrarske-Studio.cz

Historie zmrzliny, o zmrzlině

Jakou čokoládu pro naše čokoládové výrobky vybíráme a co je zač.

Předchůdce zmrzliny, led a sníh s medem nebo šťávou z ovoce, se objevil už ve starém Řecku a Egyptě. Vznik skutečné zmrzliny se pak často připisuje Mongolům, kteří zmrzlinu údajně objevili, když jim náhodou zmrzly nápoje z ochuceného kozího, velbloudího či jačího mléka. Do Evropy se pak dostala díky cestovateli Marcu Polovi.

Jiné prameny se domnívají, že za zmrzlinu vděčíme Číňanům. Od nich se recept dostal k Peršanům a Arabům, u kterých se pak inspirovali Italové. Každopádně byla v Evropě v počátcích své historie zmrzlina luxusní pochoutkou, kterou si mohly dopřát mlsné jazýčky jen v těch nejvyšších kruzích.

V první polovině 18. století se pak zmrzlina v Evropě výrazně rozšířila. V českých zemích se ovšem začala vyrábět až na začátku 20. století. Jak tomu často bývá, se zvyšováním zájmu se rychle začaly objevovat způsoby, jak uspokojit poptávku co nejlevněji. A to se vždy pojí s kompromisy vůči kvalitě. Zmrzlina z pravého mléka a smetany se postupně opět stala tak trochu vzácností. Na pultech ji nahradily převážně různé mražené krémy z rostlinných tuků, plné umělých ochucovadel, barviv a náhražek.

V naší nabídce zmrzlin a zmrzlinových nanuků naleznete nejen klasické vanilkové a čokoládové příchutě zmrzlin, ale i různé sezóní variace a nebo si dokonce můžete objednat zmrzlinu příchuti dle libosti. Objednávky zmrzliny na zakázku je od 3litrů. Zmrzlinu poptejte nás telefonicky nebo emailem.

X
Výroba webových stránek - Profesionální fotograf, profi fotografie - Čokoláda pro cukráře a kuchaře - Zmrzlina, kvalitní zmrzlina